Kategoriat
Yleinen

Partiolaisten adventtikalenteri suomalaisten ilona jo yli 70 vuotta

Partiolaisten adventtikalenteri on kuulunut suomalaiseen joulun odotukseen jo vuosikymmenien ajan: se täytti 70 vuotta vuonna 2017. Adventtikalenterin idea saapui Suomeen Ruotsista partiotyttöjärjestön johtaja Tessi Fazerin mukana. Kalenteria koristi tuolloin Ulla von Wendtinpiparkakkutalokuvitus, ja kalenterin ensimmäinen luukku avattiin jo marraskuussa, sillä ensimmäinen adventti oli 30.11. Tämä piirre erottaa edelleen adventtikalenterin joulukalenterista.

Perinteiset kuva-aiheet toistuvat vuosittain partiolaisten adventtikalenterissa: itsenäisyyspäivän Suomen lippu, Lucia-neito, Jeesus-lapsi jouluaattona sekä adventtisunnuntaiden kynttilät siivittävät joulunodotusta tänäkin vuonna. Vuosien saatossa adventtikalenteri on saanut kuvittajikseen nimekkäitä taiteilijoita kuten Ulla Vaajakallion, Camilla Mickwitzin ja Virpi Pekkalan.

Adventtikalenteri.fi -sivuille on koottu kalenterin tarinassa mukana olleita ihmisiä: kuvittajia, myyjiä ja taustajoukkoja. Heidän ja satojentuhansien muiden ansiosta adventtikalenterilla voidaan kerätä varoja partion arvokkaaseen työhön!

Adventtikalenterin tuottoja käytetään partiotoiminnan tukemiseen

Partiolaisten adventtikalenteri on Suomen noin 700 lippukunnan merkittävin rahoituslähde. Jotta partio olisi kaikkien ulottuvilla myös tulevaisuudessa, teemme määrätietoista työtä harrastusmaksujen pitämiseksi alhaisina. Adventtikalenterien tuotoilla partiolaiset voivat esimerkiksi hankkia retkeilytarvikkeita leireilleen ja vaelluksilleen, alentaa leirimaksuja tai kunnostaa kokoontumispaikkaansa.

Ostamalla adventtikalenterin, tuet paikallista nuorisotoimintaa. Kalenterien myyntituotto menee kokonaisuudessaan partiotoimintaan ja suurimman osan siitä saavat paikalliset lippukunnat.

Näin adventtikalenterin tuottoja käytetään

74 % adventtikalenterin tuotosta menee paikalliseen toimintaan eli lippukunnille ja piireille:

  • Partiotapahtumien järjestäminen. Vuosittain tehdään esimerkiksi noin 1000 retkeä.
  • Varustehankinnat: teltat, retkikeittimet ja muut yhteiset varusteet
  • Osallistuminen kansainvälisille partioleireille
  • Koulutukset esim. partiojohtajille ja sudenpenturyhmän johtajille
  • Mahdollisuus partioharrastukseen yli 700 lippukunnassa

26 % adventtikalenterin tuotosta menee valtakunnalliseen toiminnan tukeen eli keskusjärjestölle:

  • Partion toiminnan ja ikäkausiohjelman kehittäminen
  • Adventtikalenterin tuotanto- ja markkinointikulut
  • Partion paikallistoiminnan tukeminen
  • Partiotoiminnan mahdollistaminen ympäri Suomen.

Lähde: www.adventtikalenteri.fi