Kategoriat
Yleinen

Syyskokous

Tervetuloa 22.11.2021 klo 18 Lippukunnan sääntömääräiseen syyskokoukseen Kololle (Vanhan Pappilan alakerta).

Kokouksessa käymme läpi sääntömääräiset asiat, mm. Lippukunnan toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2022.

Kokouksessa tullaan myös valitsemaan uusia toimihenkilöitä; Lippukunnanjohtaja ja lippukunnan varapuheenjohtaja, sekä hallituksen jäsenet.

Liitteenä lippukunnan tiedote avoimista pesteistä. Mikäli kiinnostuit asiasta, voit olla yhteydessä lippukunnan pestijohtaja Sinttiin (Jenna Simontaival, 0400840909 / sintti.partio@gmail.com)

Terveisin,

Lippukunnan hallitus

Kategoriat
Yleinen

Adventtikalenterin myynti alkaa 15.10.2021!

Osta kalenteri partiolaiselta
Jos haluat ostaa adventtikalenterin suoraan partiolaiselta, löydät sinua lähimmän myyntipaikan listauksestamme. Lista myyntipaikoista päivittyy kampanjan aikana. Sodankylässä myydään ovelta ovelle sekä kauppojen edessä, tiedotamme siitä erikseen somessa.

Osta kalenteri netistä
Adventtikalenterin tilaaminen verkkokaupastamme on hyvä ja helppo keino tukea paikallista partiotoimintaa! Myös verkkokaupassa voit valita paikallisyhdistyksen, eli lippukunnan, jolle haluat tukesi osoittaa.

Verkkokauppaan täältä

Kategoriat
Yleinen

Partiokauden aloitus

Lippukunnan yhteinen kauden aloitus ke 24.8 klo 18 Kololla, Pappilantie 8.

Tervetuloa tutustumaan myös uudet!

Huom! Uusien ryhmien käynnistämiseksi tarvitsemme uusia vapaaehtoisia! Oletko se sie valmis elämäsi seikkailuun?

Kategoriat
Tapahtuma

Kesäleiri Aihki ja Hukantassu

Lippukuntamme perinteiset kesäleirit tulevat taas!

Alkaa: 23.07.2021 14:00
Päättyy: 25.07.2021 15:00
Ikäkaudet: Kaikki

Kategoriat
Yleinen

Uudet nettisivut on aukaistu!

Tässä ovat lippukunnan uudet nettisivut. Tervetuloa tutustumaan! Täältä löydät ajankohtaiset tiedot, tapahtumat ja ryhmien toimintasuunnitelmat.

Kategoriat
Tapahtuma

Karkaus 2020 – Piirin partiotaitojen syysmestaruuskisat

Alkaa: 26.09.2020
Päättyy: 27.09.2020
Ikäkaudet: Tarpojat, Samoajat, Vaeltajat

Pellon Pailakat ry toivottaa kaikki lappilaiset partiolaiset kisailemaan Lapin Partiolaisten syysmestaruuskisoihin Pelloon 26.-27.9.2020. Kilpailu on tarkoitettu samoajille, vaeltajille ja aikuisille.

Kategoriat
Ilmoitus

Tervetuloa partiosyksy!

Suomen Partiolaiset:

Nyt on aika käynnistää syksyn partiotoiminta ja tavata jälleen tärkeitä partioystäviä. 

Partiotoimintaa voidaan elokuun alusta lähtien järjestää normaaliin tapaan, kunhan hygienia- ja turvallisuusohjeet huomioidaan erityisen tarkasti edelleen. Koska koronavirusta liikkuu yhä, on tärkeää toimia partiossakin mahdollisimman turvallisesti ja turhia kontakteja välttäen. Päivitetyt ohjeet lippukunnille löydät aina osoitteesta partio.fi/korona.      

Kokosimme myös partio-ohjelma.fi:n puolelle ryhmänjohtajille näppärän muistilistan syksyn partiotoimintaa varten. Välitättehän tämän ryhmänjohtajien käyttöön! 

Mikäli tilanne syksyn mittaan muuttuu, ohjeistamme partiotoimintaan vaikuttavista muutoksista tarpeen mukaan. Lippukunnan on myös hyvä seurata aktiivisesti paikkakunnan terveysviranomaisten ohjeita, sillä ohjeistusta voi tulla myös alueellisesti. 

Turvallista partiosyksyä! 

Kategoriat
Yleinen

Partiotoiminta toistaiseksi tauolle koronaviruksen takia

Olemme saanneet Suomen partiolaisilta alla olevan tiedoitteen, jonka mukaan mekin toimimme. Lippukunnan viikkotominta ja retket on peruttu ainakin 15.4. asti.  Ilmoitamme tilanteen kehittymisestä.

Koronavirus leviää ympäri maailmaa ja WHO on julistanut koronaviruksen pandemiaksi. Myös Suomessa viranomaiset suosittelevat nyt välttämään kokoontumisia ja harrastustoimintaa viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Lisäksi partion maailmanjärjestö World Organization of the Scout Movement – WOSM on antanut vahvan suosituksen asettaa terveys ja turvallisuus etusijalle kaikessa partiotoiminnassa.

Suomen Partiolaiset on päättänyt, että partion viikoittaiset tapaamiset perutaan sekä retket siirretään tai perutaan ainakin 15.4. asti. Myös kaikki partiopiirien ja keskusjärjestön tapahtumat ja koulutukset siirretään tai perutaan tai järjestetään mahdollisuuksien mukaan virtuaalisesti. Mahdollisuuksien mukaan tarjoamme osan toiminnasta etänä. Yksittäisistä tapahtumista annetaan erilliset ohjeet osallistumismaksujen ja muiden käytännön asioiden osalta.

Tilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti ja tiedotamme jatkosta sen perusteella. Partiotoimistojen fyysinen asiakaspalvelu on kiinni ainakin maaliskuun ajan. Muuten asiakaspalvelu jatkuu normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla.

Partion arvojen keskiössä on jäsenten turvallisuudesta huolehtiminen sekä aktiivinen rooli yhteiskunnassa. Myös partion maailmanjärjestö WOSM on ottanut vahvasti kantaa tämän puolesta. ”Jos suinkin mahdollista, suosittelemme vahvasti partiokokousten siirtämistä virtuaalisiksi tai perumista ryhmätapaamisten ja matkustamisen välttämiseksi. Partiossa priorisoimme aina jäsenten terveyden, turvallisuuden sekä hyvinvoinnin. Ymmärrämme, että partiotapahtumien ja tapaamisten peruminen aiheuttaa pettymyksiä, mutta elämme hyvin poikkeuksellisia aikoja. Meille partiossa ensisijaisen tärkeää on huolehtia lasten ja nuorten, vapaaehtoistemme sekä työntekijöidemme terveydestä”, WOSM kirjoittaa tiedotteessaan.

Rajoituksista huolimatta ei ole mitään syytä minkäänlaiseen paniikkiin, vaan järkevään toimintaan. Pyrimme toimilla ennaltaehkäisemään viruksen leviämistä.

Kategoriat
Yleinen

Vapaaehtoisten viikkoa vietetään 29.11.–5.12.

Vapaaehtoisten viikkoa vietetään 29.11.–5.12. Vapaaehtoiset ovat partiotoiminnan sydän, ydin ja toiminnan elinehto. Tällä viikolla kiitämme teitä kaikkia, jotka olette mahdollistamassa toimintaamme! Postaa tai lähetä kiitos-kuva partiokaverillesi! Lue lisää…
#partioscout #vapaaehtoistenviikko

Vapaaehtoisuus on yhteiskuntamme valtava voimavara. Sillä mahdollistamme hyvinvointia monessa asiassa vauvasta vaariin.

Aina on jotakin, mitä voi tehdä. Mitä pienemmäksi tehtäviä voi jakaa, sitä helpommin asiat tulee hoidetuksi. ”Teetkö sinä tämän, niin minä teen tämän. Ja se kolmas lupasi hoitaa tuon.” Pian onkin paljon kasassa. Joskus vastuu kasaantuu. Siksi korostamme ryhmänjohtamisen lisäksi tänä vuonna pieniä, mutta sitäkin merkityksellisempiä tehtäviä.

ISO KIITOS ennen kaikkea ryhmänjohtajillemme, sillä se on toiminnan ydin, että lapset ja nuoret saavat harrastaa, ja laadukasta viikkotoimintaa.

Mutta ISO KIITOS myös ihan jokaiselle vapaaehtoiselle, joka mahdollistaa monipuolisen toiminnan erilaisine tapahtumineen ja vapauttaa aikaa mm.viikkotoiminnasta vastaaville johtajille.

”Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen
voi tehdä jotakin; ja jos jokainen tekee jotakin,
tulee kaikki tehdyksi.”

Kategoriat
Yleinen

Lippukunnan syyskauden aloitus ma 19.8 klo 18

Tervetuloa koko perheen voimin lippukunnan yhteiseen kauden aloitukseen!

Tavataan Pappilan pihalla (osoite Pappilantie 8) klo 18.

Ryhmissä on jonkin verran tilaa, tervetuloa siis myös uudet toiminnasta kiinnostuneet lapset, nuoret ja aikuiset!

Tarjolla pientä purtavaa.