Partiovarusteet

Partiohuivi

Huivi toimii parhaana tunnusmerkkinä partiolaisella. Jokaisella lippukunnalla on oma huivi jossa on lippukunnan tunnus. Suomessa myös partiopiireillä kuten Lapin Partiolaisilla on oma huivinsa, jota käyttävät piirin luottikset. Suomen Partiolaisten pesteissä oleville on myös oma huivinsa. Suomen Partiolaisilla on myös edustushuivi, jota käytetään esimerkiksi Jamboreella.

Ulkoilu- ja retkeilyvarusteet

Tähän kuvaus siitä mitä kamppeita tarvitaan ja miten ne kannattaa valita.

Partiopaita

Partiopaita on tarkoitettu yhtenäiseksi vaatteeksi partiolaisille. Paidan kanssa käytetään aina partiohuivia. Lisäksi partioasuun kuuluvat monesti myös partiovyö ja jokin partiolakki (baretti, väiski). Partiopaitaa käyttävät seikkailijat ja sitä vanhemmat. Sudenpentuikäiset käyttävät halutessaan sudenpentupaitaa. Sudenpentupaita on tummansininen college pusero. Partiopaidasta on tehty vuonna 2015 uusi, lyhythihainen versio jota voi myös käyttää kaikissa virallisissa partiotapahtumissa.

Partiomekko

Partiomekko on väriltään sininen. Siitä on tullut yksi virallisista edustusasuista vuoden 2005 partiopuku uudistuksen jälkeen.

Virallisissa tilaisuuksissa käytetään partiopaitaa, partiomekkoa, sudenpentupaitaa tai muuten siistiä tummaa paitaa sopivan alaosan kanssa. Partiopukuja voi ostaa Scandinavian Outdoor Storesta.

Lippukunnan anorakki

Lippukunnalla on oma anorakki jota tilataan R-collertionilta silloin kun tilaajia on tarpeeksi. Lippukunnan anorakin selkäpuolella on lippukunnan tunnus brodeerattuna. Anorakki tilataan R-collectionin kausiväreinä.

Merkit

Merkit partiopaidassa kertovat partiolaisen kotikunnan, piirin sekä ikäkauden. Osa merkeistä on maksuttomia. Maksullisia merkkejä ovat: Sodankylän tunnus, piirin tunnus, suomenpartiolaisten hihamerkki sekä maa tunnus. Näitä merkkejä voit ostaa lippukunnalta (2 €/kpl).

Suomen Partiolaisten nettisivuilta löytyy ohjeistus merkkien ompeluun: http://toiminta.partio.fi/ohjelman-tuki/puku-ja-merkkiohje