Pestit ja hallinto

Pestit

Partio on maailmanlaajuista vapaaehtoistoimintaa. Toimintaa pyörittävät pestatut henkilöt. Pestit ovat kertaluontoisia tai jatkuvia tehtäviä. Tavallisesti pestit Lapin Kiehisissä ja Kivekkäissä kestävät yhden toimintakauden. Monesti pestissä ollaan muutamia toimintakausia peräkkäin. Esimerkiksi lippukunnanjohtaja, sihteeri, ryhmänjohtaja ja leirinjohtaja ovat pestejä. Antamalla aikaasi partiolle, tuet nuorten kasvua ja kehitystä.

Sopiiko jokin avoimista pesteistä sinulle? Kiinnostuksen herätessä ole yhteydessä pestijohtajaan Jenna Simotaival puh. 0400 840 909

Pestit 2021
AkelaAVOINNA
SampoEija Arvola
SampoMikko Maijala
SampoHanna Pikkarainen
SampoOuti ”Ode” Rantala
LuotsiAVOINNA
LuotsiAVOINNA
Akela, sampoAVOINNA
Avoimet pestit

Akela
Akela on sudenpentulauman johtaja. Akeloja voi olla lippukunnassa yksi tai useita riippuen ryhmien määrästä. Lippukunnassamme suositaan parijohtajuutta, eli jokaisella ryhmällä on kaksi johtajaa, jotka jakavat vastuun. Parijohtajuus vähentää pestin viemää aikaa ja helpottaa toimintaa ja sen suunnittelua. Sudenpentuohjelmasta voit lukea lisää www.ohjelma.partio.fi. Pestiin on tarjolla koulutusta.

Sampo
Sampo on seikkailijajoukkueen johtaja. Sampoja voi olla lippukunnassa yksi tai useita riippuen ryhmien määrästä. Lippukunnassamme suositaan parijohtajuutta, eli jokaisella ryhmällä on kaksi johtajaa jotka jakavat vastuun. Parijohtajuus vähentää pestin viemää aikaa ja helpottaa toimintaa ja sen suunnittelua. Seikkailijaohjelmasta voit lukea lisää www.ohjelma.partio.fi. Pestiin on tarjolla koulutusta.

Samoajaluotsi
Samoajaluotsin tehtävänä on vastata lippukunnan samoajatoiminnasta. Samoajat ovat 15-18 vuotiaita partiolaisia. Samoajat toteuttavat omaa ohjelmaansa luotsin tukemana. Samoajat ovat myös ryhmänohjaajia tarpojille, joten pestissä toimit yhteistyössä Tarpojaluotsin kanssa. Samoajaohjelmasta voit lukea lisää www.ohjelma.partio.fi. Pestiin on tarjolla koulutusta. Perehdyttäminen pestiin syksyllä 2015.

Hallinto

Lippukunnan ylintä päätäntävaltaa käyttää lippukunnan kokous. Käyttännön johtamista varten lippukunnan syyskokous valitsee hallituksen. 

Lippukunta noudattaa toiminnassaan omia sääntöjään, yhdistyslakia ja yhdistyksen toimintaa koskettavia lakeja. Lippukunta noudattaa toiminnassaa Suomen partiolaisten ohjeistuksia ja periaatteita.

Toiminnan johtamista varten jokaiselle vuodelle valmistellaan toimintasuunnitelma ja talousarvio, jotka hyväksytään yhdistyksen kokouksessa. Näiden toteutumista seurataan toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen avulla. Kaikki nämä dokumentit löydät lippukunnan Google-drive kansiosta.

Hallitus 2021
LippukunnanjohtajaJonna-Tuulia Julkunen
Lippukunnanvarajohtaja/ohjelmajohtajaFred de Wit
PestijohtajaJenna Simontaival
SihteeriPaula Kuusisto
Hallituksen jäsenHanna Pikkarainen
Hallituksen jäsenIrina Tammela
Hallituksen jäsenEija Arvola
Hallituksen varajäsenetAda Heikkilä ja Olli Kuusisto

LaKijaKin hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa.

Hallitukselle voit lähettää sähköpostia osoitteeseen hallitus@lakijaki.fi