Pestit ja hallinto

Pestit

Partio on maailmanlaajuista vapaaehtoistoimintaa. Toimintaa pyörittävät pestatut henkilöt. Pestit ovat kertaluontoisia tai jatkuvia tehtäviä. Tavallisesti pestit Lapin Kiehisissä ja Kivekkäissä kestävät yhden toimintakauden. Monesti pestissä ollaan muutamia toimintakausia peräkkäin. Esimerkiksi lippukunnanjohtaja, sihteeri, ryhmänjohtaja ja leirinjohtaja ovat pestejä. Antamalla aikaasi partiolle, tuet nuorten kasvua ja kehitystä.

Sopiiko jokin avoimista pesteistä sinulle? Kiinnostuksen herätessä ole yhteydessä lippukunnan varajohtajaan, Jenna ”Sintti” Simontaival puh. 0400 840 909

Avoimet pestit 2024Kuka voi hakea pestiä
Pestijohtajayli 18v lippukunnanjäsen.
Kalustovastaavayli 18v vapaaehtoinen. Paripestinä toinen voi olla väh. 15v lippukunnanjäsen.
KolovastaavaVäh. 15v lippukunnanjäsen tai yli 18v vapaaehtoinen.
MyyjäisvastaavaYli 18v vapaaehtoinen.
ViestintävastaavaYli 18v vapaaehtoinen
Avoimien pestien pestikuvaukset

Kalustovastaava
Lippukunnan kalustovastaava vastaa lippukunnan kalustosta ja sen huollosta. Vastuulla on, että lippukunnan kalustosta huolehditaan. Kalusto säilytetään pääosin kolon alavarastossa ja on luetteloitu kalustoluetteloon. Avustaa lippukunnan toimijoita oikeiden varusteiden käytössä. Tarvittaessa järjestää lippukunnan muille toimijoille koulutusta varustehuoltoon liittyen. 
Pienet muutokset pestikuvauksessa mahdollisia. Tarkempi kuvaus nähtävillä Kololla.

Kolovastaava
Lippukunnan kolovastaava vastaa ja mahdollistaa sen, että kolon käyttäjät pystyvät huolehtimaan kolon siisteydestä ja viihtyvyydestä. Lisäksi vastaa kolon varustelusta.
Pienet muutokset pestikuvauksessa mahdollisia. Tarkempi kuvaus nähtävillä Kololla.

Myyjäisvastaava
Lippukunnan myyjäisvastaava vastaa lippukunnan osallistumisista myyjäisiin. Pysyy kärryillä Sodankylän alueella tapahtuvista myyjäisistä ja organisoi lippukunnan osallistumisen myyjäisiin yhdessä johtajiston kanssa.
Tarkempi pestikuvaus tarkentuu myöhemmin kevään aikana.

Viestintävastaava
Viestintävastaava vastaa lippukunnan ulkoisesta viestinnästä yhdessä viestintätiimin, lippukunnan hallituksen ja johtajiston kanssa.
Pienet muutokset pestikuvauksessa mahdollisia. Tarkempi kuvaus nähtävillä Kololla.


Hallinto

Lippukunnan ylintä päätäntävaltaa käyttää lippukunnan kokous. Käyttännön johtamista varten lippukunnan syyskokous valitsee hallituksen. 

Lippukunta noudattaa toiminnassaan omia sääntöjään, yhdistyslakia ja yhdistyksen toimintaa koskettavia lakeja. Lippukunta noudattaa toiminnassaa Suomen partiolaisten ohjeistuksia ja periaatteita.

Toiminnan johtamista varten jokaiselle vuodelle valmistellaan toimintasuunnitelma ja talousarvio, jotka hyväksytään yhdistyksen kokouksessa. Näiden toteutumista seurataan toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen avulla. Kaikki nämä dokumentit löydät lippukunnan Google-drive kansiosta.

Hallitus 2024
LippukunnanjohtajaSari Häkkinen
LippukunnanvarajohtajaJenna Simontaival
PestijohtajaAvoin pesti
OhjelmajohtajaHanna Pikkarainen
TalousvastaavaKaisu Pirttilä
Hallituksen jäsenIisko Sverloff
Hallituksen varajäsenetFred de Wit ja Irina Tammela

LaKijaKin hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa.

Hallitukselle voit lähettää sähköpostia osoitteeseen hallitus@lakijaki.fi